tisdag 2 november 2010

Ugnsgrillade rotfrukter minus en halvtimme



Provköket har varit i Barcelona över helgen och har därför inte hunnit skriva så mycket här. Det vi däremot har hunnit är att äta en massa spanskt och gott och var så säker – snart dyker en och annan härmad tapasrätt upp här. I kväll fanns det dock inte tid till sådana finesser utan det var snabbast möjliga middag på bordet som gällde. Eftersom jag hittade (i mitt semestertömda kylskåp) en stor avocado som var väldigt mogen samt lite blandande rotfrukter blev jag sugen på ugnsgrillade rotfrukter + guacemole. Men eftersom klockan redan var halv nio hyvlade jag i stället potatisen och tunt - stekte hårt och snabbt, åt med en mycket välsmakande guacemole samt råkost deluxe. Ett vardagstips!
1 potatis
1/2 morot
1/2 gul lök
+
salt

1/2 mogen avocado
1/4 mogen tomat
nypa salt
1/4 vitlöksklyfta
citron
spiskummin

+
råkost deluxe:
zuccini
resten av moroten
sesamolja
salt
vitvinsvinäger


Hetta upp en stekpanna med en msk olja, stek potatis, lägg på ett lock på pannan men vänd då och då på potatisen, efter ett par minuter skjut över morot (även den hyvlad med osthyvel) och klyftad lök. Stek tills det blir lite fin yta och färg.

Under tiden: mosa avocado, blanda med finriven vitlök citron och spiskummin och salt.

Under tiden 2: riv zuccini och morot grovt, tag ngn tsk vinäger, en svätt sesamolja och salt. Gott!

Inga kommentarer: