lördag 13 november 2010

Svamppasta med vin, vitlök och persilja


Salt-syrlig-vitlökstinn, för er som känner för något sådant.

Para due:
Ungefär 10 champinioner
3 klyftor vitlök
1,5-2 dl vitt vin
knippe persilja
1 kycklingfilé, valfritt
2 msk olivolja
salt peppar
kanske lite ost

Sätt på pastan under tiden du gör såsen. Stek även kycklingen i små bitar vid sidan och blanda ner med pastan när den är klar.

Skiva svampen, stek i olja, efter en liten stund: släng ner 2 av 3 finhackade vitlöksklyftor. Salta. Häll sedan på vinet, låt vätskan avdunsta nästan helt. Faktum är att jag hade alkoholfritt vin, vilket kanske är det lite mildare, så smaka av och se om det är för syrligt, annars kan man ta lite mer vin. Finhacka en rejäl bunt med persilja fint. Häll på ngn msk olivolja till och den sista vitlöksklyftan, finriven, stek upp med persiljan. Smaka av med salt och peppar. Blanda sås och pasta och kyckling i stekpannan (för minimalt smakspill). Gott med parmesan till detta.

Inga kommentarer: