onsdag 3 november 2010
Mangoldsoppa med ingefära och pocherat ägg
Att pochera ägg rakt ner i soppan blir gott: lite fluffigt och krämigt.
En påse mangold (infryst hemmaodlad✌) spenat går också bra.
1 av vardera grönsaks- och hönsbuljongtärning
1 liten squash
1,5 dl grädde
1 msk vinäger
1 tsk honung eller socker
1 gul lök
2 klyftor vitlök
8 dl vatten typ
chilli eller svartpeppar
bit färsk ingefära
1 potatis
3 ägg
Hacka lök och zuccini, fräs i ölja en stund, häll mangold (eller spenat) på 1 finhackad vitlöksklyfta vatten buljong, mangold, vinäger, ingefära och finhackad potatis. Koka mjukt under lock i 15 minuter. Mixa sedan soppan helt slätt. Låt soppan skjuda, kläck försiktigt äggen rakt ner i soppan med största möjliga mellanrum. Låt koka mycket mjukt i 5 minuter. Typ. Gott med lite färska örter på topp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar