söndag 14 november 2010

Focaccia med rosmarin och körsbärstomater


Tjusigt komplement till söndagssoppan.

5 dl vatten
3 msk olivolja
1/2 paket jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
12 dl vetemjöl cirka
+
några msk olivolja
några msk rosmarin
1 ask körsbärstomater
en näve oliver
flingsalt
(gott vore också lök)

Blanda fingerljummet vatten med jäst, salt, socker och olja, rör ut vetemjölet, låt jäsa 30 minuter. Olja en ugnspanna och pressa ut degen, tryck ner tomater, oliver och strö över rosmarin. Låt jäsa i minst 20 minuter under duk. Värm under tiden upp ugnen till 225 grader. Pressa ner fingrarna i degen så det blir små gropar. Ringla olivolja över, samt strö lite flingsalt, grädda i ungefär 15 minuter i mitten på ugnen.

Inga kommentarer: