onsdag 10 november 2010
Ugnsbakad fisk med gremolatatäcke
Vissa dagar är allt man vill göra att krypa ner under gremolatatäcket.
1 citron, skalet
1/2 citron saften
2 msk olivolja
1 stor klyfta vitlök
1/2 liten zuccini
en stor näveblad persilja
1 tsk salt
lite ost
+
vit "torskblock"
+
potatis eller valfritt
Tina gärna torsken en stund (men min var inte helt tinad) riv det yttre citronskalet grovt, grovriv zuccini, riv vitlök, pressa halva citronen, blanda ihop allt med olivolja salt och finhackad persilja. Olja en ugnsäker form, lägg ner fisken och bred över blandningen, strö riven ost på topp. Grädda i ugnen i 30 minuter ca (jag tog inte tiden!) kolla om fisken verkar klar med en gaffel. Servera med kokad potatis, pressad är nog gott också.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar