måndag 22 november 2010

Gratinerad zuccini


Provköket spinner vidare på temat att gröpa ur grönsaker. Lite omständigt kan tyckas, här finns annars ett jättebra snabbrecept: http://www.youtube.com/watch?v=dE9wh8Q31Cc

1-2 portioner:
1 zuccini
1 liten gul lök
1 gul paprika
1 klyfta vitlök
salt peppar
koriander eller persilja eller timjan, färsk
1 tomat
2 msk färskost eller créme fraische
1 dl kokta linser (i buljong)
+
ost på topp
+
tomat&paprikasås
eller ajvar
+
couscous kanske

Klyv zuccini och gröp ur zuccini, hacka upp fruktköttet, finhacka gul lök & vitlök, hacka paprika, stek i olja, salta och peppra ordentligt + en aningens skvätt ciron, smaka så det är lagom säkta. När det är mjukt och fint, blanda upp med hackat tomat och färska gröna kryddor samt linser och färskost. Nu skjuter du tillbaka smeten i den stackars zuccinin, toppar med god ost (här peccorino, mums) och gratinerar i ugnen tills snygg färg uppstår. Servera med en tomat&paprikasås eller kanske lite ajvar om du har det.

Inga kommentarer: