
Zuccinin tänker man kanske på som en medelhavsgrönsak. Min fd svärmor var finska med lantställe i mellersta finland. Där gick det alldeles utmärkt att odla zuccini. Vi fick alla hjälpas åt att komma på nya zuccinirätter på sensommaren då skörden landade i Stockholm. Här är en variant:
0,75 l vatten
1/2 stor zuccini
4 potatisar
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning hönsbuljong
1 pressad apelsin
1 dl grädde
1 tsk timjan
Hacka upp lök & vitlök, skär zuccini och skalad potatis i bitar, koka i buljongen under lock i 10 min.
Häll på saften av en pressad apelsin, timjan samt grädde, låt koka några minuter till. Potatisen skall vara mjuk.
Mixa 3/4 av soppan men behåll resten i bitar. Smaka av med salt och peppar. Garnera med några kvistar färsk timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar