tisdag 24 juni 2008

Coleslaw är kål nr 3


Say cheese och omelett – hjälper inte vår man. På bild blir han stor och kladdig, nästan vulgär. Orättvist hur vissa gör sig på bild och andra inte. Han är så fin i verkligheten, bara du vågar stämma träff. Jag beskär honom ganska kraftigt tills dess och lägger en gullig basilika som lockbete.

För fyra:
1/2 färsk vitkål, i skuret, lätt luftat tillstånd ca 7 dl
1 morot
1 liten klyfta färsk vitlök
1/2 gul lök
1 syrligt äpple
2 cm ingefära
1 msk fransk senap
1 burk creme fraiche, lätt eller vanlig
1/2 dl majonäs, lätt eller vanlig
1 tsk salt
svartpeppar

Skär vitkålen mycket tunt. Riv morot och äpple på det grova. Riv en lite klyfta vitlök och ingefära på det fina. Finhacka löken. Rör ihop allt med majjo och creme fraiche och salta och peppra och tuta och kör! Gott till hamburgare eller grillat.

Inga kommentarer: