onsdag 16 februari 2011

Sej + tomat + dill


I stället för vernissage: fiskgryta.

400 gram sej eller dylik fisk
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk fänkålsfrö
1 dl grädde
2 klyftor vitlök
2 morötter
1/2 broccoli
1 burk krossade tomater
några nypor salt
en nypa socker
och peppar
mycket färsk dill
+ feta ost

Hacka lök och vitlök, fräs i olja tillsammans med fänkål. Skär morot i tunna bitar, häll på den och grädde och tomat. Salta ordentligt. Koka mjukt i några minuter, häll ev på någon halv dl vatten om det börjar koka torrt. Smaka av så att det är lagom salt. Skär upp sej i 1 cm bitar, fördela broccoli i små buketter. Koka i tomaten i några minuter under lock. Finhacka dillen och blanda ner. Smula lite feta över. Servera med ris eller bulgur.

Inga kommentarer: