torsdag 17 februari 2011

Crêpes med spenat, ost och dragon!


Mor min tog mig till den lilla creperiet 4 knop i förra veckan. Det första man möttes av när man kom in (förutom stekos såklart) var doften av en krydda, bekant men ändå inte.. vad var det nu igen.. dragon! En krydda som bortglömd står och bleknar i skafferiet – plötsligt ser man att bäst före datum var -94. I alla fall hemma hos mig. Jag såg därför till att beställa en crepe med dragon. Det var väldigt gott! Här kommer den obligatoriska härmisen. Förresten det heter visst galette när det är salt, men det låter väl lite pretto eller?

1-2 portioner:
1 ägg
3 dl mjölk
1.5 dl mjöl
0,5 dl kruskakli
0,5 tsk salt
+
olja och smör

fryst spenat - ta ordentligt, det krymper
purjolök
tomat
riven lagrad ost
salt peppar
dragon

Rör ihop pannkakssmet och låt stå en liten stund.

Tina spenaten. Fräs den och finhackad purjo lätt i en bit smör, salta och peppra nu på detta och lägg på ett fat vid sidan.

Hetta upp pannan och ta både en klick smör och lite olja. Stek 3-4 pannkakor, försök att få så tunt som möjligt.

Lägg på riven ost, fräst spenat och hackad tomat på crepen i pannan, vik ihop, stek så osten hinner smälta lite. Strössla sedan genereöst med dragon över! Bon appetit.

Neeej så här ska ni INTE göra -->

1 kommentar:

Anonym sa...

Galette är bovetepannkakor.
Kram!