lördag 19 februari 2011

Rödbetssallad med honungsrostade valnötter och getost


Det är sällan man kommer från tillbaka från lunchrasten och oj:ar sig av mättnad efter att har ätit en sallad. Gildas vid Nytorget lyckas dock med detta konststycke. Det finns blott tre sorter att välja på, men ack så goda! Senast prövade jag en en sallad med rödbetor, getost och söta, rostade valnötter. Fin mix. Till det en dijondressing.

1/2 dl olivolja
2 msk dijon
1 msk vitvinsvinäger
1/2 finhackad eller riven klyfta vitlök
salt peppar
+
en stor näve valnötter
2 msk flytande honung
+
smulad getost chévre
rödbetor
blandad sallad
bulgur

Rödbetorna är godast att koka med skal och skala och klyfta efter, då bevaras smaken. Dressingen är bara att röra ihop.

Valnötterna rostas i torr panna en stund, häll sedan över honungen och stek på, rör runt tills nötterna är "torra", låt svalna.

Inga kommentarer: