söndag 16 januari 2011

Udonsoppa


Ramen-Ki-Mamaistisk lördagsmiddag!

5 dl kycklingbuljong (överkurs länk-->)
1 dl vatten
1 msk ljus japansk soja
2 tsk socker
1 cm färsk ingefära
1 klyfta vitlök
1/2 citron
+
1 paket udon
1 kycklingfilé
1 dm purjo
färsk spenat
1 morot
1 ägg
gärna lite wakame (sjögräs)

Snabblagat är detta! Koka ägget. Koka upp buljong med finstrimlad ingefära, skivad vitlök, blanda ner socker, soja, citronsaft. Hacka kyckling i små bitar och lägg i, finstrimla morot, strimla purjo på längden, lägg på alla grönsaker och nudlar samtidigt, koka i 2 minuter. Klart! Servera med en varsin ägghalva. Det är gott gott gott.

The Udons (notera överkomligt pris):

Inga kommentarer: