söndag 23 januari 2011
Mixad gremolata + ljummen tomat- och spenatsallad
Pasta med Gremolatasallad är nog en av rätterna som förekommer i flest varianter här på provköket. I love it. Normalt sett brukar det vara persilja istället för ruccola. Jag brukar ofta laga det på vår och sommar, i kall form. Nu har jag kommit på att den passar ganska bra på vintern också, då ingredienserna är värsta förkylningskuren med citron + vitlök (dras med andra förkylningen på 3 veckor). Idag prövade jag att mixa salladen till en pesto och blanda den med varm pasta.
3 portioner ca:
nästan 1 tråg ruccola
1 citron (skal)
knappt 1 citron saft
2 klyftor vitlök
1/2 dl olivolja
nypa salt svartpeppar
1 dl riven peccorino (eller parmesan)
+
pasta
sallad:
2 tomater
några nävar färsk spenat
lite finhackad lök
1 msk balsamvinäger
2 nypor salt
1 nypa socker
peppar
ev fårost
Nr 1: Koka spagetti
Under tiden: blanda finriven citroncest, citron, olivolja, finrivenvilök (tag bort beska grodden i mitten om finnes) olivolja och ruccola. Mixa slätt. Salta peppra. Riv osten och blanda ner. Spara lite för topping. Blanda ihop med pasta i kastrullen så blir det jämt fördelat.
Under tiden 2: grovhacka tomat, finhacka lök, skölj spenaten, fräs upp någon minut med en klick smör, en nypa salt, socker och skvätt balsamvinäger. Det ska bara mjukna inte bli mosigt. Smula lite fetaost över om du har det hemma!
Under görningen:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar