tisdag 4 januari 2011
Linsgryta på kokosmjölk och hemmagjord curry
Bra tvärtomeffekt till det här vädret! Hemmagjord curry är kul och luktar gott.
1 tsk torkad ingefära
1 tsk fänkål
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrö
1 tsk paprikapulver
1 tsk kalonji whut? ->
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
+
2 msk olja
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
3 dl röda linser
1 grönsaksbuljong
1 morot
4 tomater
1 paprika
1/2 tsk salt
1 burk kokosmjölk
1/2 citron eller lime saft
1 msk tomatpuré
+
färsk koriander
färsk ingefära
Tag alla kryddor och mortla. Självklart kan man lägga till eller dra bort något. Rosta dem en stund i stekpannan. Häll på 2 msk olja, linser och hackad lök, stek på, när löken börjar mjukna häll på morot skuren i slantar, och grovt skuren paprika, kokosmjölk! och.. finhackad vitlök, riven buljong, citronsaft. Puttra tills linserna sugit upp kokosmjölken. Häll ev på ngn msk vatten. Blanda ner tomatpuré och smaka av med ca en halv matsked salt.
Fuskis-Nan
3 st:
3-4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk socker
1,5 dl fil eller mjöl
1/2 tsk bakpulver
Jäser ej. Rör ihop och bearbeta tills degen är smidig. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten värmas med i ugnen. Kavla ut 3-4 bröd, en halv cm tjocka. Släng in bröden på den varma plåten och grädda i 5-10 min. Pensla bröden med olja eller smör vid servering, helt ok för att vara snabb-variant!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar