lördag 1 januari 2011
Hej! Jag heter lill-burgaren.
(Men vi är jättemånga)
Typ 50 bröd:
6 dl vetemjöl
2 dl vatten
1/2 paket jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olja
ägg till pensling & sesam
Burgare (ca 25):
500 gram köttfärs
1.5 dl grädde
1 äggula
1/2 hackad lök
1 finhackad vitlök
1 msk senap
1 tsk salt cirka
svartpeppar
Vego (ca 25):
5 dl blötlagda linser
5 st soltorkad tomater
1 buljongtärning
2 msk soja
1 msk vinäger (jo!)
2 klyftor vitlök, hackade
1 liten morot
1 nypa spiskummin
svartpeppar
Ketchup:
1 burk passerade tomater
ca smaka av:
1 msk socker
1 tsk salt
2 msk balsamvinäger
1 liten klyfta finhackad vitlök
+
Senap
Finhackad lök
Saltgurka
Och så syntetisk cheddar som möjligt
Sätt en deg - ni vet väl hur, och låt jäsa. Sen: kavla ut degen till ca 1 cm tjock, stansa ut bröd med t ex en snapsglas. Låt jäsa. Penlsa med ägg och strö över sesam. Grädda på 225 grader tills dom ser snygga ut.
Färsen: blanda ihop och smaka av - viktigt att det är bra sälta. Gör tunnare och bredare biffar eftersom de drar ihop sig när man steker.
Vegofärsen: Mixa allt utom morot som du finriver och blandar ner sist. Klicka max en msk till små biffar. Stek med ganska mycket olja/smör. Ett par minuter på varje sida tills dom ser klara ut.
Ketchup: koka upp och låt puttra på lägre värme i typ en timme. Sen ketchup! GOTT NYTT ÅR
Gruppfoto:
Vego:
Inte vego:
Brödo:
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Åh! Ser ut som macaroner! Eller så är det mina macaroner som alltid ser ut som hamburgare...
Burgare känns faktiskt mer lockande just nu!
Kul. Man borde hitta på en förrätt i samma stil så har vi en trerättersmeny!
Lina! Utsökta. Jagh ångrar att jag inte åt flera medan jag hade chansen. Slurp!
Haha härliga burgare, perfekta snacks till en filmkväll ju! :) Måste ha varit ett jäkla jobb att göra alla + alla bröd. Tycker själv det kan vara jobbigt nog att göra köttbullar.. ;) Men alltid värt det, såklart.
Ja det är det värt. Gillar ditt alias för övrigt!
Skicka en kommentar