torsdag 13 mars 2008

Morotsomelett


Saftig och smakrik. Bra när man vill ha mat på bordet snabbt!

Ingridienser per person:
1/2 gul lök
1 morot
2 ägg
1/4 citron
1 vitlök
svartpeppar grov
1/2 grönsaksbuljong
nypa piskummin
liten bit av ngn form av ost - gärna parmesan
olja eller smör
_________________

Hacka en halv gul löl
Riv en mellanstor morot på den grova
finriv en liten vitlökslyfta

stek ingridienserna i en stekpanna i lite olja tills det börjar mjukna

tag en halv grönsaksbuljong och riv på det fina på ett rivjärn
(om den inte är så där torr och enkel att smula) stö över moroten
pressa en halv halv citron över
häll på 1-2 msk vatten
lite grovmalen svartpeppar
lite spiskummin
(har du persilja eller koriander hemma? släng på lite)

När vattnet avdunstat sätt morotsmixen på ett fat vid sidan
______________

Rör ihop omelettsmet
2 ägg
1-2 msk vatten
en liten nypa salt

Lite olja eller smör i stekpanna

Häll i smeten, låt det nästan stelna i pannan lägg sedan på morotsmixen på ena halvan. Strö över lite riven parmesan eller fårost eller vilken ost du har hemma. Finns persilja eller något annat kryddgrönt släng på det! Vik sedan över delen utan morot (så den blir dubbel) och låt den stå så någon minut så att äggen stelnar ordentligt. Servera med bröd och sallad eller vad som kan finnas i kylskåpet.

Bon Appetit

Inga kommentarer: