söndag 30 mars 2008

Falafel



Falafel är bäst hemma. Eller möjligtvis i Malmö.

1 burkkikärtor
2-3 ägg
1 klyfta vitlök
1 msk sesamfrö
gärna färsk persilja
1/4 pressad citron
1 tsk chillipasta
lite spiskummin
salt
peppar

Mixa ihop alla ingridienser.

Värm olja i stekpanna, använd en sked och klicka smeten i pannan. Strössla över sesamfrö. Vänta ett par minuter med att vända, det tar en liten stund innan falafelbitarna blir fasta. Vänd försiktigt. När dom fått fin färg och håller samman är dom klara.

Tillbehör:
Ajvar relish & fetaost är gott tillsammans
Rödlök
Rättika (sån där cerise inlagd)
Stekt zuccini eller aubergine
Hyvlad rödkål, hyvlad morot
Tomat
Färsk bladpersilja
Vitlöksyoghurt
tex..

1 kommentar:

Vivianne sa...

Se ve exquisito!!!!!!