tisdag 25 mars 2008

Egen hommus



Snabbt och mycket bättre än köpt

3 dl kikärtor utan spad
1/2 dl olivolja
1,5 msk sesampasta (har du ej? ta 2 msk skalade sesamfrön)
1/2 citron, jag gillar den lite syrlig
tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1 msk vatten vid behov
1/2 tsk torkad röd chilli
några kvistar bladpersilja
1 liten vitlöksklyfta

Riv vitlöken samt hacka persiljan först
häll också resten ingridienserna i en mixvänlig behållare
mixa ihop allt

Jag gillar potatismoskonsistens på min hommus - dryga ut den lite om den blir för fast med olja eller med vatten om du vill vara nyttig.

Serveras med lite ringlad olja och en dust spiskummin och sesamfrön
(jag åt detta med knäckebrödet och borstjen) Håller sig 5-6 dagar i kylen. Ät på bara!

Inga kommentarer: