Hola, bonjour, hallo! Har precis kommit hem från en mycket trevlig semester med många anhalter (och måltider). Resan började med några dagar Barcelona, sedan bilade vi upp längs Costa Brava; kusten mot franska gränsen, sedan vidare upp i Pyrenéerna ett par dagar, slutligen tåg till Asterdam via Paris. Här kommer ett axplock av alla mat och dryck som har konsumerats under tiden:
Först Barcelona:
Välkomstapas på taktet.
Barcelona special rödvin+fanta lemon= gott.
Spanska tomater!
Eleganta pinchos - ta så många du vill ha och betala per tandpetare.
Kreativa hamburgare på Kiosk.
En hel del av denna vara.
Stans godaste glass hittar du här.
Åsså ett baklava-face!
Sedan åkte vi bil upp längs Costa Brava:
Kringelikrokiga vägar längs branta klippor och klarblått vatten.
I trevliga Sant Feliu de Guíxols: goda tapas från havet. Här färska underbara calamares. Sa jag förresten att dom var färska och underbara?
Mer av dessa goda grejer: friterad småfisk, minisquids, sardiner, tortilla.
Cadaques.
Såklart goda middagar med fisk i kuststäderna. Dock glömde jag fota maten, bara sockerförpackningen! Här från trevlig restaurang i cadaques.
Hela tiden gott kaffe.
Sedan bilade vi vidare upp i spanska pyrenéerna:
Grymt litet hotell på en bergsklippa i Montgrony. Här åt vi massa god mat som jag tyvärr glömde att fota.
Pyrenéisk ostromantik.
Pyrenéisk bergsromantik.
Lyxig lunchpaus på vandringen: bröd, getost och färska fikon på mackan. Örterna plockade vi längs vägen.
Tåg från Barcelona-Amsterdam
I vår minimala sovvagn: choklad och färdigblandad sangria på tetra.
Tåget stannar i Paris över dagen:
Svindyrt kaffe strax kompenserad av bästa falafeln i Marais. Tyvärr bara emballaget kvar då jag kom på att ta en bild. Men ändå.
Framme i Amsterdam:
Gott från fiskkiosken: holländsk variant av sill i bröd med lök och pickels, mycket gott! Och små friterade torskbitar med majjo-dipp
Idel trevliga hak.
Har man tröttnat på öl kan man alltid variera sig med vit öl. Gör-frescht.
Roliga kex.
En amsterdams frukostklassiker: hool in brot. Hål i bröd med ägg i.
Kommer antagligen en och annan härmis och inspirerad rätt här på provköket framöver. Håll utkik!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter som en härlig resa, med mycket god mat!
Hälsar fröken Dill
Men så kul att se att du har varit runt i Spaninen på semester. Jag och min sambo hyrde bil och bilade bla i galicien och baskien. Bästa matminnet blir Pintxos i San Sebastian. Första tuggan på en tonfiskröra med rökt anjovis fick mig att gråta av lycka. Smaklökarna dansade!!
tycker väldigt mkt om din blogg, hoppas du fortsätter länge!
Med vänliga hälsningar Emelie Strand
Skicka en kommentar