tisdag 12 juli 2011
Jordgubbssalsa, chillisvampar, och grillad färskpotatis
Bara några random tips från semestergrillen!
Salsa - bästa kompis med grillad halloumi. Syra och sötma från jordgubbarna passar fint till.
2 tomater
Motsvarande mängd halvmogna jordgubbar
1/2 rödlök
1 välpressad lime
1 liten klyfta vitlök
1 avocado
1/2 paprika
1-2 tsk socker
1 msk olja
Chilli efter smak
Grönt gärna koriander annars persilja eller vad som finns.
Salt
Finhacka allt utom avocado. Blanda ihop och smaka av. Eventuellt kan man riva sen ena tomaten för mer såsig konsistens. Rör sist ner avocadon i bitar.
Hetta upp champinjonerna
Med lite olja
Salt
Sambal
Riven vitlök
Grillas!
Bra att utnyttja om det finns potatis över från dagen innan:
Kokt nypotatis
Vänd i lite olja och salt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar