torsdag 14 juli 2011

Grillad kyckling med caesarsallad

En klassiker. Här i sommarstugevariant med grillad kyckling och - i brist på mixer - hackad dressing. Krutongerna gjorde vi av en källarfranska.

1 dl olivolja
1 dl riven parmesan
6 sardellfiléer
1 klyfta vitlök
2 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
1 msk dijonsenap
Kanske 1 tsk honung
Salt peppar

Mixa slätt. Eller i brist på mixer: finhacka sardeller, vitlök och finriv vitlök och blanda ihop. Smaka av med eventuellt lite mer citron eller vinäger samt salt och peppar. Mums!

Krutong: skär vitt bröd i kuber. Stek med lite salt och ganska mycket smör /olja.

Kycklingen marinerade vi i salt, citron och lite olja. Grilla eller stek.

Gärna romansallad
Tomat
Hyvlad parmesan
Lite gräslök hade vi också!

Inga kommentarer: