onsdag 25 maj 2011

Stekta risnudlar med vitkål och ägg


Svensk bas-wok! Lågt kilopris och utmärkt gott.

Per person:
En näve finstrimlad vitkål
en näve breda risnudlar
några buketter broccoli
1/4 gul lök, klyftad
1 klyfta vitlök, hackad
1/2 cm ingefära
+
1/2 msk fisksås
1/2 msk ljus soja
1/2 msk risvinäger (eller annan vinäger)
1/2 msk socker
chilliflakes
(blanda ihop i en skål)
+
1 ägg
+
Sesamfrö

Koka upp vatten, blötlägg risnudlar och broccolibuketter i 3 minuter. Häll av i durkslag. Hetta upp en panna riktigt varm med 1 msk olja i. Det ska ordentligt med olja. Stek alltisammans i ett par minuter. Häll sedan över fisksås-mixen. Stek ett par minuter. Kläck sedan ägget över woken och rör om lite försiktigt. Strö över en nypa salt. Låt ägget stelna och servera med sesamfrö och lite chilliflakes på topp.

Inga kommentarer: