lördag 28 maj 2011
Pumpakaka med frosting
Pumpaskörden från förra året har räckt till oändliga soppor, pajer och pastarätter. När vi förra helgen hade en liten fikabjudning på kolonilotten så prövade jag att baka pumpakaka. Mycket god och saftig! Missade tyvärr att ta ett hyfsad foto på bakverket – men håll tillgodo med bilder på förra årets odling – och årets förodling som snart ska ut i myllan.
3 dl pumpakött
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 msk kardemummafrö, mortlat
1 tsk kanel
100 gram smör
ströbröd
+
citronskal i strimlor
100 gram creamcheese
2 dl florsocker
25 gram smör
Mixa eller finhacka pumpaköttet.Låt smöret bli rumstempererat och vispa med socker, rör ihop med allt annat. Smörj en form och ströbröda. Fördela smeten och grädda på 175 grader i ca 30 minuter.
Smält smör och låt svalna. Rör ner C-C & socker. Smeta på kakan när den svalnat och toppa med lite tunt strimlad citronskal.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar