lördag 20 december 2014

Mjuk pepparkaka med valnötter och russin


Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka!

3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 dl socker
1,5 tsk kanel
1,5 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
1 tsk torkad ingefära
en rågad dl valnötter
en rågad dl russin
+
100 gram smör
1/2 dl sirap
2 dl filmjölk (kan ersättas med mix av grädde/mjölk)
+
smör/ströbröd till form

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens. Smöra ströbröds en avlång form typ sockerkaka. Grädda i 35 minuter ca - ta en tändsticka och se så att kakan inte är kladdig.