fredag 5 december 2014

Fiskpinnar med remouladsås från scratch


Halvfabrikat som inspiration för en god middag! Egentligen tar det inte så lång tid att göra allt från grunden – det är mest att det blir mer disk. Men det blir å andra sidan otroligt mycket roligare middag.

2 pers:

Fiskpinnar
2 torskfilébitar
ett par nypor salt
1/2 tsk sambal
1/2 tsk vinäger
+
1 ägg
vetemjöl ca 1 dl
ströbröd ca 1 dl
+
citronskivor till servering
+
remouladsås
1 ägggula
ca 1/2 dl solrosolja (även raps funkar - ngt med neutral smak)
2 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
några nypor salt
någon nypa socker
10 skivor saltgurka (obs salt)
1/8 gul lök finhackad
finhackad persilja eller annat grönt
en dusk curry
2 msk creme fraische

Börja med att sätta på potatis – vilket tar längst tid. Ett tips för pressad potatis: jag brukar halvera potatisarna med skalet på och koka - det funkar att pressa med skalet på.

Sedan remouladesåsen: Använd elvisp, ha en rumstempererad äggula (gäller att ha samma temperatur som oljan om den står i rumpstemp) i ett smalt kärl, vispa ner olja i tunn stråle tills majonäsen blir styv. Rör sedan ner senap, vinäger, salt peppar, finhackad saltgurka och lök och crème-fraische. En dust curry var gott tycker jag! Smaka av så den har god syra/sälta/sötma.

Fisken: Skär i strimlor, lägg i skål och gnid in med salt, sambal och vinäger samt ev någon mer krydda. Ha sedan en annan skål med ägget i - doppa och rulla sedan på ett fat med vetemjöl. Vila på ett fat en stund och rulla sedan i ett fat med ströbröd. Stek med generöst med smör tills pinnarna ser fina ut!

Servera med den pressade potatisen och lite haricot verdes samt citron att pressa över fiskpinnarna!Inga kommentarer: