fredag 5 december 2014

Fiskpinnar med remouladsås från scratch


Halvfabrikat som inspiration för en god middag! Egentligen tar det inte så lång tid att göra allt från grunden – det är mest att det blir mer disk. Men det blir å andra sidan otroligt mycket roligare middag.

2 pers:

Fiskpinnar
2 torskfilébitar
ett par nypor salt
1/2 tsk sambal
1/2 tsk vinäger
+
1 ägg
vetemjöl ca 1 dl
ströbröd ca 1 dl
+
citronskivor till servering
+
remouladsås
1 ägggula
ca 1/2 dl solrosolja (även raps funkar - ngt med neutral smak)
2 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
några nypor salt
någon nypa socker
10 skivor saltgurka (obs salt)
1/8 gul lök finhackad
finhackad persilja eller annat grönt
en dusk curry
2 msk creme fraische

Börja med att sätta på potatis – vilket tar längst tid. Ett tips för pressad potatis: jag brukar halvera potatisarna med skalet på och koka - det funkar att pressa med skalet på.

Sedan remouladesåsen: Använd elvisp, ha en rumstempererad äggula (gäller att ha samma temperatur som oljan om den står i rumpstemp) i ett smalt kärl, vispa ner olja i tunn stråle tills majonäsen blir styv. Rör sedan ner senap, vinäger, salt peppar, finhackad saltgurka och lök och crème-fraische. En dust curry var gott tycker jag! Smaka av så den har god syra/sälta/sötma.

Fisken: Skär i strimlor, lägg i skål och gnid in med salt, sambal och vinäger samt ev någon mer krydda. Ha sedan en annan skål med ägget i - doppa och rulla sedan på ett fat med vetemjöl. Vila på ett fat en stund och rulla sedan i ett fat med ströbröd. Stek med generöst med smör tills pinnarna ser fina ut!

Servera med den pressade potatisen och lite haricot verdes samt citron att pressa över fiskpinnarna!



Inga kommentarer: