tisdag 19 april 2011

Soja och honungsmarinerad kyckling med varm sallad


Yakiniku, Yakitori, Tereyaki, Yoko Uno. Vad heter det nu igen. Det här blev alla fall salt-sött, smakrikt och lite bränt på ett gott sätt.

Per person:
1 kycklingfilé
1 liten gul lök i klyftor
1 msk Honung
1 msk japansk soja
sesamfrö
chiliflakes
+
1 morot
näve sockerärtor
purjo
sesamolja
vinäger
salt

Marinera kyckling med soja och honung. Ju längre desto bättre men man kan även köra en kortis. För det gjorde ju jag. Hetta upp en stekpanna med mycket olja. Plocka upp kycklingen och stek först på hög värme, sänk sedan och låt efter steka lite. Finns det marinad kvar, häll över. Se till att kyckligen är genomstekt. Servera med sesamfrö och chilli på topp.

Koka upp vatten och salt, hyvla morot och koka någon minut tillsammans med sockerärtor. Häll av i durkslag. Finstrilma lite purjo, blanda ihop med en skvätt sesamolja och vinäger samt en nypa salt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Chiliflakes? Var? China Li?

Jon

Anonym sa...

Ser gott ut!

Kocken sa...

Ja, inköpt på china-li :-) Men finns här och där har jag sett. Bra att ha i skafferiet!