tisdag 26 april 2011

Snabbsyltad rödlök på gårdagens stek (macka)


Kanske finns det ngn form av stek-bit i kylskåpet efter påskhelgen? Pröva den med hemsyltad rödlök på rostat bröd.

1 stor eller 2 små rödlökar
1 msk honung
1 msk äpplecidervinäger
2 nypor salt
svartpeppar
+
stek - biff
valfritt mackmaterial
+
smör
philadelphiaost
snyggare sallad än vad jag hade
lite gräslök

Rödlöken tar en kvart cirka. Skala och klyfta i 1/2 cm tjocka klyftor. Fräs löken i ett par msk olja – bara mjukt, häll på honung, vinäger och salt. Lått svettas på låt värme i 5-10 minuter, löken ska inte vara helt mjuk. Låt svalna. Blir gott om det får stå i kylskåp en stund också. Skiva biff-stek-grejset tunt och servera på smörad macka med sallad och lite färskost under.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för inspirationen med rödlöken!

Kocken sa...

Kul. Jag ska göra en som är sylt-picklad någon gång senare också (alltså helt rå) det är gott.