lördag 23 april 2011

Chokladpudding med limemarinerade jordgubbar

Påskdesserten. Lätt att göra – mäktig att uppleva.

6-8 portioner
200 gram mörk choklad (ej block)
4 dl grädde
2 äggulor
+
Jordgubbar
Limeskal
Limejuice
Socker

Värm grädde nästan till kokpunkten, smula ner choklad och rör tills det löser sig, blanda ner äggulor. Häll upp i glas och låt stå i kylskåp i en timme.

Hacka jordgubbar, marinera med ett par nypor socker limejuice och limeskal.

1 kommentar:

Anonym sa...

Chokladpudding blev det inte, bara krämig choklad. Om man använder dubbelt så mycket grädde, då blir det en mer krämig och ljusare choklad, men aldrig pudding.
Byter man socker mot honung i marineden då blev det mycket godare.
Jordgubbar marinerade i limejucie och honung smakar jätte gott!
En klick vispgrädde på toppen av jordgubbar ger mer balanserat smak!