söndag 17 april 2011

Pasta med syrlig persiljepesto, feta och buljongboostad aubergine


Vårmat! En variant på gremolatan, vilken har en tradition av att läggas upp här på vårkvisten. Auberginen är den enklaste formen av vegetarisk biff. Det gillar jag.

1 knippe bladpersilja
1 citron skal (knappt)
1/2 citron saft
2 klyftor vitlök
1/2 dl olja
nypor salt
peppar
+
feta
+
1 aubergine
1 grönsaksbuljong
1 klyfta vitlök

Riv citronskalet på det grova. Tag los bladen från stjälklarna och mixa med olivolja och citronsaft. Blanda ihop med citronskal och finhackad vitlök. Salta och peppra. Blanda med pasta och smulad fårost.

Under tiden: stek aubergine i skivor i några msk olja, riv upp buljongen och blanda med ngn halv dl vatten, finhacka vitlök och blanda ner, När auberginen börjat få färg, häll över buljongmix. Låt vattnet avdunsta.

Inga kommentarer: