tisdag 5 april 2011

Ramen med sej!


Var på japanska soppköket Ramen Ki Mama i helgen. Det är ett sådant ställe man blir sugen på att gå till nästa gång redan medan man är där. Eftersom man inte kan äta allt samtidigt.

Alternativt testa lite själv:

För två:
1 fiskbuljong-tärning + 7 dl vatten
0.25 dl japansk soja
0.25 dl risvinäger
1 tsk sesamolja
2 tsk socker
+
"näve" breda risnudlar
1 liten morot, fint hyvlad
lite svamp, kluven
(hade gärna haft shitake)
(men jag fick ta shiampinioner)
1 dm purjo, finstrmlad
sockerärtor näve
och lite broccoli om det råkar finnas hemma
1 bit sej eller torsk
1-2 ägg
gärna lite wakame (sjögräs)
1-2 msk av det

Snabbmat. Koka upp buljong + soja vinäger socker sjögräs. Förbered samtidigt grönsakerna. Lägg ned nudlarna (som kanske behöver koka i 5-6 minuter) och svampen. Kläck ned ägg samtidigt - liksom i de ännu stela nudlarna, som i ett rede. Lägg på ett lock, låt koka ett par minuter.

Lägg sedan ned broccoli i små buketter, purjo, morot, sockerärtor - någon minut och sedan fisk och låt koka någon minut till. Gott om det är bara lätt kokt.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Smart och snabbt, låter det! Jag har inte besökt RMK men det måste bli av.
Hälsar fröken Dill