onsdag 2 mars 2011
Dragonkycklingbullar
Ok, måste jobba lite mer med dragonen.
500 gram kycklingfärs
1 dl turkisk yog
1 tsk salt
1 msk dragon
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
peppar
1 liten klyfta finhackad vitlök
+
sesam till stekning
eller häll på lite kinoa av misstag som jag, det är ganska snyggt i alla fall fast lite tuggigt
Mosa ihop allt, klicka msk stora klickar i en väloljad varm stekpanna, strössla sesam på den ogräddade sidan, stek i nägra minuter, så dom känns fasta och "lätta"
Gott till pasta med en krämig sås, eller vad man kan hitta på. Tänkte ta med några i matlådan framöver.
Men ikväll jag gjorde en köttbullemacka (hihi) fast den smakar verkligen helt annourlunda. God!
Rödbetstsasiki:
1/2 mindre beta, finriven, rå
1 dl turk yog
1 msk majjo
lite finstrimlad purjo
salt och peppar efter smak
(blanda)
+
ett gott bröd, stekt i smör
några bullar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar