onsdag 9 mars 2011

Pasta med tomatsås


Ja det är sådant man behöver ibland. För mig tre dagar i rad.

Per pers:
1 msk olivolja
1klyfta färsk vitlök
2 mogna tomater
1 näve ruccola
1 nypa socker
1 tsk balsamvinäger
ett par nypor salt
svartpeppar
+
peccorino
+
pasta
morot
zuccini

Numero uno: koka upp pastavatten, släng i pasta och salta ordentligt. Hyvla zuccini och morot med osthyvel. Släng ner sista minuten med pastan.

Under tiden: grovhacka tomat, finhacka vitlök, fräs vitlök någon minut släng sedan ner tomat och häll på balsamvinäger, salta peppra, låt koka ihop sig mosigt, släng på slutet ner ruccola och låt koka ngn minut. Blanda med – eller servera på pasta och hyvla peccorino on top.

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Här finns det ju som vanligt massor med god mat.
Härligt!
Hälsar fröken Dill med hopp om att hinna börja laga mat igen

Kocken sa...

Fröken Dill! Välkommen tillbaka!

Helena Ljunggren sa...

Vilken helt underbar bild på något som ser fantastiskt gott ut!