lördag 18 oktober 2008

Borstj med chévrekräm



Det går alltid hem med en borstj.

1,5 liter vatten
1/2 kg rödbetor
1/2 kg andra rotfrukter
potatis, palsternacka, morot
2 klyftor vitlök
1 stor gul lök
2 grönsaksbuljong
1/2 tsk salt
1 msk timjan

chevre skiva
1 dl matyoghurt

Soppan: Hacka en gul lök fint och stek i 1 msk olja i en stor kastrull. Skala rödbeta, samt övriga rotfrukter och riv på det grova. Fräs med löken en stund. Tillsätt riven vitlök, buljong, timjan samt 1,5 liter vatten. Koka upp, sänk sedan värmen och låt koka under lock i 20 minuter. Smaka av med salt (jag använde japansk soja också).

Chevreröra: mosa ihop en bit chevre med yoghurt.


Servera soppan med en klick chévreröra i. Jag hade även som tilltugg - hoummus med rosmarin och citron på gott bröd från Gateau. Efter detta spelade vi trivial pursuit. Det gick faktiskt hyfsat.

1 kommentar:

Anonym sa...

det här är numera mitt standardrecept på borstj. Underbart gott. Tack.