söndag 25 maj 2008

Havrekakor med tranbär


Söta, syrliga, frasiga och lite salta.

3 dl havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bikarbonat
100 gram smör (ej margarin)
1 dl torkade tranbär
1/2 tsk salt
2 tsk vatten

Rör ihop alla torra ingridienser. Hacka tranbär grovt. Finfördela smöret i mjölblandingen, blanda ihop till en smulig deg, häll på ett par tsk vatten. Forma 10 kakor och lägg på ett bakplåtspapper. Degen blir väldigt smulig men det räcker om man puttar ihop kakorna i kanterna. Det liksom smälter ihop i ugnen. Grädda i 10-15 min på 200 grader, tills dom blir gyllenbruna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den här ska jag testa nu men med frysta blåbär. Undrar hur det blir. Återkommer om resultatet blir bra annars: talande tystnad och tröst med kass fredagsfilm och tomt kakfat.

Kocken sa...

Men så tala!

Rapporter emottages även vid motgångar - ty sådant är lifvet i provköket

Kocken

Anonym sa...

Tredje gången jag bakar dessa kakor :) Smakade några liknande på Waynes Coffee och dom här blir grymt lika! Jag toppar mina med pumpafrön oxå. Mums!!!