måndag 5 maj 2008
Feskbiffar
Det blev över lite ingredienser från gårdagens rätt. I kombo med en alaska pollok från frysen blev det fiskbiffar. Första gången jag prövar det! Lite meckigt men gott.
Först:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
1 msk fisksås
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
1 hel pressad lime
Några kvistar koriander
Sen:
400 gram vit fisk
Senare:
1 chilli
2 cm ingefära
Sist:
Sesamfrö
Hacka och mixa allt i den översta kolumnen, skär den tinade fisken i bitar och mixa den lite snabbt. Finhacka chilli och ingefära och blanda ner. Låt dra lite.
Under tiden: Koka haricot vertes och morötter lite lagom mjuka – glöm inte att salta vattnet ordentligt.
Klicka biffar av fisksmeten i varm stekpanna med olja (smeten är ganska lös). Strössla lite sesam över. Medeltemperatur. Biffarna vätskade sig grumligt rätt mycket, men jag petade tillbaka vätskan mot biffarna och efter en stund höll dom ihop. Stek några minuter på varje sida. Var försiktig vid vändning för dom trillar lätt isär innan dom är klara.
Servera grönsakerna med lite ringlad sesamolja och gärna en avocado (avocadon är såsen).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar