söndag 22 september 2013

Cafémacka med chévre honung och valnötter




Söndag. I bland orkar man inte pallar att pallra sig till närmsta bra café utan vill hellre ligga hemma i soffan och läsa DN med en god kopp kaffe och en grillad macka på soffbordet bredvid. Utmaningen ligger alltså i att skapa en autentisk cafémacka hemma - och det gör man genom att ersätta paninigrilljärnet med en stekpanna.

Ett par skivor gott bröd
(här saltå kvarns levain)
En skiva chevré
en msk honung
ett par valnötter
+
ett par körsbärstomater
några skivor tunt skivad rödlök
balsamvinäger, olivolja och salt
+
smör

Skiva tomaterna och löken och rör runt med lite balsamvinäger, salt och olja.

Fördela fyllningen mellan brödskivorna, om du är ambitiös rostar du valnötterna innan - det är gott.

Hetta upp en stekpanna med en rätt stor klick smör. Stek mackan på båda sidor. Du kan känna med fingret om fyllningen blivit varm, annars kan man sänka värmen lite och låta eftersteka.

Inga kommentarer: