fredag 26 juli 2013

Avocado & mynta i soppa


Efter ett lååångt flygpass och tågresa landar jag hos mamma på sommarstugan. För att vila ut efter semestern :-) Första lunchen blir en härmis av den goda kalla avocadosoppan vi åt i Santa Fe. Går på 5 minuter att laga och perfekt en sommardag som denna!

2 portioner:
2 avocado
3/4 gurka
1 lime
1/4 vitlöksklyfta
Några kvistar mynta
Salt & peppar
+ ev krutonger 

Grovhacka gurka och mixa slätt med avocado, limejuice finhackad vitlök och myntablad. Salta och peppra efter behag. Vi åt knäckemackor till med god ost inköpt på mellanlandning i Amsterdam!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Ja, men självklart ska den iskalla avokadosoppan smaksättas med mynta!

Anonym sa...

Jag lagade soppan med lite cayennepeppar i, och fetaost på toppen. Det blev också gott!
/Åsa