söndag 28 juli 2013

Spenatcrêpes med smält ost





Lyckat experiment!

Smet (2 pers, ca 6 st laggar)

1 ägg
1,5 dl vetemjöl (jag blandade även med 1/3 grovt dinkelmjöl)
2 st handfull färsk spenat
2 dl mjölk
Ca 1/2 tsk salt
1 tsk olja
+
Lagrad god ost 
Körsbärstomat
Rödlök
Gräddfil
+
sallad

Mixa mjölk och spenat helt slätt. Vispa sedan ihop med mjöl, ägg och salt. Ett tips är att göra smeten lite saltare än normalt, så smaka av så den är på gränsen till för salt! Låt gärna stå i kylskåp i 30 min.

Hetta upp en panna, använd hushållspapper med smör, stryk över så att laggen blir blank men inte rinnig av fett. Häll ut ca 3/4 dl smet, vinkla pannan så smeten rinner ut och blir så tunn och fin som möjligt. Stek ordentligt på ena sidan, vänd försiktigt med en stekspade (blir aningens skörare än vanliga pannkakor). Grädda den andra sidan mycket lätt. Och kom ihåg, första pannkakan blir alltid misslyckad!

När alla crêpes är stekta: lägg den lätt gräddade sidan igen nedåt i pannan och strö på en näve av osten. Vik dubbel. Stek ngn minut tills osten börjar smälta. I och med att man steker dem vikta kan man rymmas två åt gången.

Servera med finhackad rödlök, klyftad körsbärstomat och gräddfil. Smarrigt!

Inga kommentarer: