torsdag 16 februari 2012
Vegoburgare med röda linser och babyspenat
3 stora biffar:
3 dl blötlagda ej kokade linser
1 morot finriven
1 grönsaksbuljong
2 tsk sambal olek
ett par nävar grovt hackad babyspenat
2 cm finstrimlad purjo
+
En sås med mosad chevre och creme fraische
eller om man har någon annan favvo-dressing
+
sallad
tomat
lök
ost
saltgurka
Blötlägg linserna i några timmar (eller kanske att man lägger dem i blöt på morgonen innan man sticker till jobbet). 3 dl syftar på blötlagd volym, tror att det är ca 2 dl torrt.
Sila av. Finriv en ganska stor morot och blanda ner, även samba och den smulade buljongen. Mixa helt slätt med en mixerstav. Smaka så att det är lagom salt och starkt. Blanda sist ner grovt hackad babyspenat och den tunt strimöade purjon. Det är gott med ngn form av löksmak, om man inte har purjo kan man finriva en liten klyfta vitlök och blanda ner.
Hetta upp en stekpanna med ordentligt med olja. Stek biffarna på båda sidor, när de fått fin färg kan man sänka värmen och eftersteka ett par minuter.
Sås: mosa ihop och smaka av med salt.
Jag nöjde mig med en bröd under idag och stekte på det i stekpannan så det blev frasigt och gott.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar