torsdag 2 februari 2012

Rostad brysselkål med citron, smör och hasselnötter


Gott. Till brysslarna så stekte jag lax och blandade ihop sås med ingefära.

för 2 magar:
1 nät bryssel
2 msk smör
1/2 citron
1 gul lök
näve hasselnötter
+
2 st laxbit
+
1 dl creme-f
1 bit ingefära

salt&peppar

Rensa och koka brysslarna hela, i ett par minuter bara, ska bara mjukas upp lite. Använd eftervärmen till att smälta smör,rör ihop med citron. Halvera brysslarna och klyfta den gula löken (i 8 klyftor ca) vänd i citron-smöret, salta och peppra på ordentligt! Grilla på högsta värme i ca 20 minuter. Tills det ser fint ut. Jag rostade faktiskt hasselnöten (kan ersättas med pinje eller cashew?) i en stekpanna för få lagom rostning. Toppade med det då brysslarna såg fina ut.

Lax: salta, peppra, stek lätt.

Sås finriv ingefära och blanda ut med creme fraische. Salta och peppra. Gott om ingefäran får sticka ut och smaka mycket!

1 kommentar:

Gustaf Segerström sa...

Det ser jättegott ut! Brysselkål med hasselnötter har jag aldrig testat, men snart. :-)