tisdag 21 juni 2011
Spenat- och citronpasta
En plötslig störskur satte pinnar i hjulen för den planerade kvällsturen till lotten. Fick alltså stanna hemma, laga citronpasta och kolla film. Helt ok det också.
2 pers:
3 klyftor vitlök
skalet av 1.5 citron
saften av 0.5–1 citron
2 stora nävar färsk spenat
olivolja, smör
salt peppar
parmesan
Koka pasta i väl saltat vatten.
Finhacka vitlök, finriv loss skalet från 1.5 citron. Fräs upp i några matskedar olja och en klick smör, släng ner spenaten och fräs den mjuk. Pressa över citronsaft. (man kan ta halva citronen till att börja med, men jag gillar mycket citron!) Salta och peppra på ordentligt. Rör ner pastan. Servera med parmesan på topp. Mycket av det!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar