söndag 26 juni 2011
Laxagne med basilika och fårost
Söndagsmiddag inspirerad av en lax-lasagne jag åt på Färgfabrikens kafé i vintras (bästa lunchstället söder om stan!). Grymt god var den. Och min imitation blev inte heller så tokig. Lasagne funkar ju perfekt som lunchlådemat också, gottar ihop sig över tid och tål att micras. Tur att det blev ett par bitar över.
4 portioner:
Tomatsås:
2 msk olivolja
1 gul lök finhackad
2 stora klyftor vitlök, hackade
1 burk hela tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk tomatpuré
1/2 kruka färsk basilika
1/2 tråg körsbärstomater
+
1 liten burk keso
+
2 laxfilébitar eller motsvarande
några nävar färsk spenat (om man har är det gott men kan skippas)
+
fårost
+
9 lasagneplattor
Fräs upp hackad lök och vitlök i mycket olivolja. Fräs löken mjukt. Häll på tomaten från burken och klipp sönder. Salta sockra och tillsätt tomatpuré. Låt koka en liten stund. Blanda sist ner hackad basilika och halverade tomater. Såsen behöver inte vara speciellt tjock eftersom den sugs upp av pastan. Smaka av såsen. Den ska vara lite för salt.
Olja en form. Pastalager+tomatsås+pastalager+litetomatsås, lax i bitar, spenat, keso+pastalager+tomatsås och fårost på toppen. Grädda i 20-30 min på 225 grader. Gott med en sallad med syrlig vinägrette till. Nu Woody Allen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar