
En kompis till mig bodde i London. I hennes kvarter fanns en populär vietnames. Här tog man gärna en slags soppa med sallad i: det var syrligt, krispigt – annorlunda och mycket gott. Ungefär samma typ av smaksensation som de färska vårrullarna man också kan beställa. Länk --> När jag går på vietnameser här i stan brukar jag ibland beställa soppan och hoppas på något i den här stilen. Men hittills har ingen varit riktigt bra. Så jag får pröva själv:
2 portioner:
5 dl vatten
1 buljongtärning
Glasnudlar (av mungbönor)
1 vitlöksklyfta
0.5 dl risvinäger (man kan gärna ta lime isf eller delvis)
Liten bit finstrimlad ingefära
1 tsk sesamolja
2 tsk socker
Salt efter smak
Färsk eller torkad chilli
+
1/2 kruka koriander och eller thaibasilika
1/4 gurka, i små bitar
1/5 finstrimlad purjo
isbergssallad, strimlad
1 tomat, klyftad
3 rädisor, strimlade
1 morot, hyvlad finstrilmad
2 stekta ägg i strimlor
sesamfrö
+
Om man vill boosta:
friterad tofu
kyckling
böngroddar
svamp
Koka upp buljong, tag från plattan lägg i nudlarna, vitlök, ingefära, låt dra tills nudlarna är mjuka. Nu kan soppan svalna lite. Strimla och fixa da rest. Lägg i den ljumna soppan. Lite stekt strimlat ägg på topp! En öl är gott till.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar