tisdag 23 februari 2010

Risenta rip-off


Jag växte upp i Trollhättan. Som vegetarian i tonåren gick man till butiken Hälso-Lasse för att köpa sitt köttsubstitut. Det doftade som det brukar i hälsokostaffärer, kvalmigt, kryddigt och sött. Man kunde även köpa torkad frukt, olika kosttillskott samt tofflor med massa små kulor i. Det fanns också ett slags nytt spännande godis gjort på sesam.

1 dl sesamfrö
1 msk kokos (kan skippas men fyll då på lite mer sesam)
2 msk solrosfrö (samma här)
1/2 dl ljus sirap eller honung

Rör ihop allt. Bred ut tunt in en teflonform, typ för sockerkaka. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter cirka. Kolla då och då mot slutet så att det inte bränns, men fröna skall bli riktigt gyllene. När kakan svalnar stelnar den. Den blir krispig och lite seg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

kanske en dum fråga men skalade eller oskalade sesamfrön??

Kocken sa...

Inte alls. Skalade skall det vara!

Anonym sa...

tack då ska jag och sjuka lillan prova detta i morgon!!