måndag 15 februari 2010

Provkökets snabba Calzone


Calzone det var inte igår! Men idag blev det prima snabbmiddag.

En portion:

Fusk-deg som scones ungefär:
1,5 dl vetemjöl
2 msk smör (eller olivolja)
0,5 dl vatten
1 stor nypa salt
1/2 tsk bakpulver
1 msk oregano
+
2 dl riven ost
1/2 dl riven morot
4 körsbärstomater (eller 1/2 stor)
hackad persilja eller basilika
6 gröna oliver hackade
+
1 msk tomatpure
1/2 klyfta vitlök

Degen skall bara röras ihop. Börja med det torra och sen oljan och sist vattnet. Den behöver inte knådas utan kan bakas ut direkt. Kavla ut tills det blir en så tunn rund botten som möjligt. Tricket är att vända på degen hela tiden. Är degen för kladdig så tillsätt lite mer mjöl. Finriv vitlök och bred ut tillsammans med tomatpurén, men spara en yttre kant så man kan klämma ihop.

Riv ost och morot, hacka tomat, persilja och oliver, rör ihop allt. Salta och peppra. Lägg upp på degen och kläm ihop. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader, ca 10 min.

Servera med sallad. Hade det funnits vitkål hade jag gjort vanlig pizzasallad men jag får spara det till ett annat tillfälle. En vinegrette är i alla fall bra till.

Inga kommentarer: