onsdag 2 september 2009

Rostad paprikasoppa med C-C


Upptäckte nyss burkarna med rostade paprikor på ICA-hyllan. Halva jobbet gjort! Det här blir en mjuk men smakrik soppa med cream cheese som klicken över i:t.

1/2 burk hel rostad paprika
1 burk hela tomater
1 buljongtärning
1 gul lök
1 stor klyfta vitlök
1 dl grädde
1 msk crema de balsamico
svartpeppar
salt
+
timjan
creamcheese

Fräs lök och vitlök i olja. Häll ner tomat och paprika, klipp sönder grovt. Fyll burken med vatten och häll på. Koka upp med buljong, låt puttra under lock i 15 min. Häll sedan ner grädde och balsamico. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar. Späd om den är för tjock. En klick creamcheese och lite färsk timjan på topp. Smaklig måltid!

3 kommentarer:

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

låter väldigt gott det där, och enkelt!

joanna sa...

Åh, det var en härlig kväll när jag fick ta del av den goda soppan! Nu har jag rostade paprikor som otåligt väntar i kylen på att få bli soppa...

Fröken Dill sa...

Mums, jag har såna paprikor i kylen. Nu ska de definitivt hamna i en soppa.
I fröken Dills kök