tisdag 29 september 2009
Trattsoppa
Syra sälta sötma. Saker man bör fundera över. Vin i maten, det ger en fin liten syra och sötma, vilket passar mycket fint med trattisar och grädde. Men. Om man då inte har vin hemma? Då får man tänka utanför boxen. Sötma, hm, burken med sweetchilli som blev över från wok-takeaway förra veckan, lite sting på köpet! Syra. Citron känns naturligt men dom var ju slut, här ligger en lime med halv förtorkat skal. Vi prövar på det viset!
Det blev ljuvligt.
2 port:
2,5 dl torkade trattisar (ca det dubbla färskt?)
1/2 gul lök
1 hönsbuljong
1 klyfta vitlök
1,5 dl grädde
4 dl vatten
1 tsk torkad timjan
+
1 msk sweet chilli
1 lime
+
finstrimlad purjo
finstrimlad zuccini (men det var mest dekorativt)
Koka upp vattnet. Blötlägg svampen i det heta vattnet i några minuter. Fräs gul lök / vitlök mjukt i olja. Häll på svamp och vatten och grädde och buljong, koka upp och låt koka försiktigt i 10 min stund under lock. Häss sen på pressad lime och sweet chilli. Mixa. Servera med lite färsk finstrimlad purjo på topp!
MUMS
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar