tisdag 22 september 2009

Ljummen laxsallad


Kylskåpstömning är uppfinningarnas moder.

En portion
näve småbitar av lax (jag köpte fryst färdigtärnad)
halv citron
en nypa hel spiskummin
en nypa grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 tsk olja
+
1liten morot
näve kikärtor
5 cm purjo
1 tomat
liten bit paprika
+
koriander
+
yoghurt eller baba ganoush

Marinera lax med citron, salt, spiskummin och svartpeppar en stund. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek laxen. Häll över all marinad. Stek med kikärtor, morot och paprika nästan på en gång, sista minuten släng ned tomat och purjo. Obs stek inte för hårt! Laxen är god med lite rosa i mitten och grönsakerna får ju gärna ha lite crunch, Servera med lite färsk koriander och en valfri klick.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut! Var det det? Hur mkt spiskummin hade du i?
//Ia

Kocken sa...

Ja det var mycket gott! Lätt och lagom. Jag hade ungefär en halv tsk.

/ Lina