tisdag 1 november 2011

Rotfrukt på rulle


Rotisarna behöver inte alltid vara till - dom kan också vara i.

2 portioner:
1 liten eftersläntar-palsternacka från lotten (ca 1.5 dl volym)
1 bit rotselleri (ungefär samma volym)
1 morot
1 gul lök
1 klyfta vitlök
salt
peppar
rosmarin
200 gram keso
+
lagrad ost

Pannkaka:
1 ägg
2.5 dl mjölk
1.25 dl mjöl
salt
smör
Blir ca 5 pannkakor
+
sallad med rostade solrosfrön
och dressing:
dijonsenap
balsamvinäger
olja

Gör först i ordning pannkakssmet och stek i smör. Ju tunnare desto fler.

Skala och hacka alla rotrfrukter i små bitar, stek i olja/smör (tillsätt efter en liten stund även lök och vitlök), tills dom blir mjuka och nästan lite brända, salta och peppra ordentligt och smaksätt med rosmarin. Blanda ner keso.

Fördela fyllningen på pannkanorna, vik in kanterna och rulla ihop. Toppa med mycket god ost. Gratinera i ugnen på grillfunktion i ett par minuter. Servera med en sallad och gärna med en god syrlig dressing till.

Mycket bra som middag och även som lunchlåda!

Inga kommentarer: