
Snarlik middag som föregående fast vegetarisk. Ett hett tips är den rökta paprikan som ger en lätt rökt smak, vilket är ganska ovanligt i vegetarisk mat. Det är gott och intressant.
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/4 fänkålshuvud
1 riven morot
1 burk svarta bönor
2 tomater
1 grönsaksbuljong
1 tsk rökt paprika pulver, köp här -->
1 tsk spiskummin
1 msk limejuice eller vinäger
1 msk sambal
getost (jättegott till, men annars ta vad som finns)
koriander
avocado
gräddfil
bröd recept -->
Hacka gul lök, vitlök, fänkål stek i olja, när det börjar mjukna lägg på en grovriven morot, tillsätt kryddor: spiskummin och röktpaprika, sambal och buljong, hacka tomat och stek med – och tillsätt tillslut på sköljda svarta bönor. Smaka av med lime, och salt. Servera i burritobröd med gestost gräddfil avocado.
1 kommentar:
Perfekt rätt, vi äter alldeles för lite veg här hemma så detta kommer vi säkerligen att laga!
Skicka en kommentar